Víte, k čemu je?
Olivový olej
* patři mezi pět zdraví nejprospěšnějších surovin na světě *
* snižuje riziko srdečních chorob * bráni vzniku rakoviny * chráni před artritidou * zlepšuje stav diabetu * tlumí bolest * zpomaluje ztrátu paměti * předcházi řídnutí kostí *chrání pleť před mrazem * užívá se na ošetřování ekzémů a bércových vředů * je nejlepším rozpouštědlem nežádoucich hlenů * má nižší energetickou hodnotu než máslo a jiné druhy oleje – vhodný pro diabetiky a redukčni diety * skládá se ze 77% nenasycených olejových kyselin, které na rozdíl od nasycených obsahují tzv. “dobrý cholesterol” (slunečnicový olej obsahuje pouze 31% nenasycených kyselin*
A ještě něco navíc !!!
*1 polévkova lžíce olivového oleje zruší účinek cholesterolu u dvou vajec
*4-5 polevkových lžic olivového oleje denně výrazně zlepšuje krevní obraz pacientu se srdečním infarktem
* 2-3 polévkové lžíce olivového oleje denně působi na snížení krevního tlaku
Marika Kluková